woensdag 12 januari 2011

zo lekker!

<>
   150 g aubergines, overlangs, in dunne plakken (bestrooid met zout, 30 min. op een schone theedoek gelegd; daarna drooggedept)
1/2 literblik gepelde tomaten, afgegoten en in stukken gesneden
1 eetl. tomatenpuree
1 middelgrote ui, fijngesneden
1-3 teentjes knoflook
½ bos basilicum, grof gesneden
½ theel. suiker, afgestreken
2-3 eetl. water
3-4 eetl. olijfolie
peper en zout
85 g gruyere, geraspt
25 g parmezaanse kaas, geraspt ovenschaal

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 150 graden. In 2 eetl. olie de ui fruiten, samen met wat uitgeperste knoflook, tot de ui glazig is. Gepelde tomaten, basilicum, zout en peper toevoegen en 15 min. laten sudderen. Suiker, water en tomatenpuree erbij doen en nog eens 30 min. laten sudderen. In een koekenpan de overgebleven olie met wat uitgeperste knoflook verhitten en daarin de plakken aubergine aan beide kanten bruin bakken. Laten uitlekken op keukenpapier. Op de bodem van de ovenschaal een laag aubergine leggen, bedekken met een laag tomatensaus, bestrooid met het kaasmengsel. Dit telkens weer herhalen tot alles is gebruikt (besluit met een laag tomatensaus bestrooid met kaas). Een half uur in de oven tot het pruttelt en lichtbruin van kleur is.

Dit is zo'n lekker recept! Ik vond het op odin.nl. Wij eten het deze keer met lekker bruin brood en merguezworstjes.

Wees niet te zuinig met de kaas en de basilicum. De hoeveelheden zijn voor 2 personen.



5 opmerkingen:

  1. Ow ja, lekker!
    Ik ben zo dol op aubergines.
    Vooral van de gril en met pasta en tomatensaus.
    En de kleur….
    ik leg ze wel eens voor de mooi op de fruitschaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooooh dat ziet er erg lekker uit, alleen jammer dat mijn man niet van aubergines houdt!
    Bij het lezen van de ingredienten loopt het water al uit mijn mond!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb je pakje ontvangen en heb nog een bedankje op mijn blog gezet! Hij is echt supermooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. O, wat een prachtige muts is het geworden, hartstikke bedankt! Ik ga er een klein meisje dat luistert naar de prachtige naam A.dinda heel blij mee maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha, ik heb je genomineerd voor de Stylish blogger award. Ik geniet van je blog!

    BeantwoordenVerwijderen