maandag 21 maart 2011

Ontslagen

Donderdagmiddag twee minuten voor half twee. Twee minuten voor de vergadering over bezuinigingen binnen het bedrijf. Mijn baas vraagt een collega en mij of we even tijd hebben en loopt met grote stappen naar zijn kantoor. Verbaasd loop ik achter hem aan. Mijn collega en ik gaan zitten. Tegenover de baas. Mijn hart bonst.
Baas begint een lange monoloog over de financiele situatie van het bedrijf. Ik luister, maar hoor niet veel. Kijk mijn collega aan en knik af en toe op goed geluk. 'Waar gaat dit over, waar gaat dit heen', denk ik: 'Dit is niet goed' De monoloog gaat maar door en ik denk: 'Ok, zeg het nou maar. Het is nu wel duidelijk. Ik snap het al.' Na en kwartier komt het hoge woord er uit. We worden ontslagen op economische gronden. Zomaar, hier in dit kantoor, zonder waarschuwing vooraf. Na zes jaar werken is dit het dus. Wordt je op deze manier gewoon aan de kant gezet.
Donderdagmidag tien voor twee, mijn collega en ik lopen naar buiten. We maken een wandeling in het zonnetje en proberen te begrijpen wat ons net is overkomen.

Enthousiaste grafisch vormgever zoekt werkt in de omgeving van Amsterdam.

dinsdag 1 maart 2011

Te gek!


We waren op vrijdag in de HMH bij een concert van Skunk Anansie. Het was geweldig. 
Wat een stoere vrouw is Skin. Dat moeten we vaker doen.



Deze foto's nam ik de volgende dag bij de NSDM-werf.