donderdag 24 februari 2011

Inbraak


Glasgerinkel en een harde knal. Het is zondagochtend heel vroeg. "Wat hebben de katten nu weer omgegooid," denk ik: "Zal ik nu gaan kijken of zie ik het morgen wel? Toch maar even kijken."
Op mijn blote voeten strompel ik de trap af. Meteen zie ik het enorme gat in één van de ramen van onze woonkamer. Het is een ravage. Overal ligt glas en het gordijn is met rails en al van de muur gekomen. "Er is een raam ingegooid," roep ik naar vriend die nog in ons warme, veilige bed ligt. Hij komt ook naar beneden en dan pas zie ik dat de laptop weg is. Een inbraak?
Ik besluit de politie te bellen. Een beetje verward lopen we door de woonkamer. We vinden een zware tuintegel, verstrikt in het gordijn. De politie is er snel maar kan niet veel meer doen. 
Grote en kleine broer zijn gelukkig niet wakker geworden. Terwijl we op de glaszetter wachten en de troep opruimen, denken we na over wat we tegen grote broer zullen zeggen. Hij zal het kapotte raam zien en we willen niet tegen hem liegen, maar we willen ook dat ie zich veilig voelt in zijn eigen huis.
De glaszetter komt pas uren later als de broers al wakker zijn en het in inmiddels behoorlijk koud is geworden in huis. Grote broer heeft ons verhaal rustig aangehoord en lijkt niet al te erg geschrokken.
's middags horen we hem opscheppen tegen het buurmeisje: "Lag ik lekker te slapen, word ik wakker omdat rot jongens een steen naar binnen gooien. Maar ik ga ze pakken en in hun buik boksen en dan bijt kleine broer in hun billen." 
Grote broer redt zich wel.

12 opmerkingen:

 1. O dat is echt heel erg schrikken. ZO erg dat iemand het LEF had om iets van jou kapot te gooien. 't IS bij ons ook gebeurd vorig jaar, bij het raam in onze voordeur. Maar bij jullie hebben ze ook nog gestolen, zo erg!
  Ik hoop dat jullie weer tot rust kunnen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zullen jullei geschrokken zijn; gelukkig dat grote broer er zo mee weet om te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. he bah, wat een schrik....kan me voorstellen dat dat wel wat met jullie doet. Maar Wat fijn dat de kinderen er dan zo mee om kunnen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O jee, wat schrikken... Niet leuk zeg...(wij hebben het helaas ook al gehad..)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat vervelend voor jullie ? ben je al een beetje bekomen ? en ja wat een stoer grote man , sterkte met het verwerken , e hopelijk vind je snel weer dat je huisje veilig is, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje ... Wat zullen jullie geschrokken zijn! Maar goed dat de broertjes er goed mee om gaan. Jammer van de laptop ... hopelijk krijgen ze snel de daders!
  Sterkte ermee!

  Groetjes San

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou jaa, wie doet er nu zoiets? Belachelijk!!!
  Ben jij al bekomen van de schrik? Het is een vreselijk idee dat er iemand heel vervelends zomaar bij je binnen in huis is geweest.

  Gelukkig heb je een stel stoere kerels
  in huis;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ow bah verschrikkelijk lijkt me dat!!!Kun je er nog wel van slapen??? Als mijn man in de kost is...kijk ik geen opsporing verzocht, want dan durf ik de hond niet meer uit te laten!
  Gelukkig dat de kinderen er niet van zijn geschrokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. vind ik niet leuk voor jullie :(
  Maar goed dat je zo'n moedige jongens in huis hebt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zullen jullie geschrokken zijn!
  Maar gelukkig hebben jullie stoere jongens die jullie zullen beschermen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een rotstreek! Hadden jullie wel een backup op een andere computer?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jemig, wat is die steen groot!
  Wat een akelige mensen heb je toch op deze wereld... vreselijk.
  En gelukkig heeft Grote Broer een Kleine Broer en zijn ze samen dapper en flink.

  BeantwoordenVerwijderen