zondag 12 december 2010

Traditie

Gisteren was een rare dag. We hadden grootste plannen. Met z'n allen naar de bossen bij Baarn om daar een kerstboom uit te zoeken om hem eigenhandig uit graven. Dat deden we vorig jaar ook en het was leuk. Een traditie was geboren.
We stonden vroeg op omdat er eerst nog even een stop in de stoppenkast vervangen moest worden. Dat ging helemaal mis. We moesten Nuon bellen omdat alle spanning weg was en er iets met een verzegeld kastje moest gebeuren. Twee uur wachten.
Dus gingen grote broer en ik alleen op pad. Aardig stukje rijden richting Baarn, een beetje zoeken naar de weg en een parkeerplekje. Vol verwachting wandelden, we bewapend met een schep en een zaag, door het bos op weg naar de plek waar de kerstbomen stonden. Dat wandelen ging al snel over in snelwandelen en daarna in een drafje. We hoorden geruchten dat de bomen al bijna op waren.
Bij het veldje aangekomen zagen we alleen een nog maar een paar zielig, sprieterige bomen staan, en een aantal onthoofde stronken. Voor de vorm zaagden we een paar dennentakken af die we in de achterbak van de auto gooiden.

We kochten onze boom uiteindelijk bij de bloemenstal om de hoek.

6 opmerkingen:

 1. wat jammer dat het zo uitpakte met de kerstboom. Ik las er ook over, leek mij een erg mooi idee om zelf eentje te graven.
  En hopenlijk is het goed gekomen met NUON, dat soort dingen zijn nooit leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gedoe zeg. Misschien komt het omdat er dit jaar veel meer reclame over de bomen is gemaakt. Je hebt trouwens een erg mooie blog. Leuke foto's en je schrijft leuk. Geniet van jullie boom!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat een gekke dag is het dan ineens... Vooral het feit dat de boom uiteindelijk bij de bloemenstal om de hoek is gehaald! Nou ja zeg. Hopelijk is het wel een leuke boom geworden. Volgend jaar gewoon weer! (maar dan op 6 december al?)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig was het toen grote broer en ik thuis kwamen weer lekker warm. Achteraf hoorde ik dat het de d-graaf-je-eigen-kerstboom-uit-actie de avond van te voren op het journaal was geweest. Het begon om 10 uur, maar om half negen stonden de eerste mensen al klaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Flauw zeg dat ze al op waren, maar een 'gewone' boom is toch ook heel fijn?
  Ik heb een mini-boompje staan en twijfel nog steeds of er niet toch ook nog een 'echte' boom moet komen...

  BeantwoordenVerwijderen