donderdag 30 december 2010

Give away

Voor een lieve vriendin haakte ik twee mutsjes. Omdat ik ze zo leuk vind, maakte ik er nog twee. En die wil ik graag weggeven. Aan twee van jullie. Mijn vriendin heeft de eerste keus (ze krijgt een vossen- en een uilenmuts) dus het is nog even spannend welke er overblijven.

Wat je moet doen? Word volger en laat een reactie achter waarin je zet of je voorkeur uitgaat naar een uil of een vos. Als je een linkje op je blog zet, maak je extra kans.

Ik ben zo benieuwd wat jullie er van vinden : )

maandag 27 december 2010

buisjes

Vorige week waren kleine broer en ik een ochtend in het ziekenhuis. Hij kreeg, na maanden veel oren-leed, buisjes en zijn neusamandel werd verwijdert.

Het was niet fijn om mijn kleine ventje achter te laten in de operatie kamer. En het was ook niet fijn om hem helemaal bebloed en overstuur terug te krijgen. Gelukkig gingen de operatie en het herstel erna goed. Nu maar hopen dat ie nooit meer oorontsteking krijgt en dat we dit ondeugende lachje heel vaak gaan zien de komende tijd.

vrijdag 24 december 2010

Geheim project

Spannend! Ik ben bezig met een geheim project. Zal ik een tipje van de sluier oplichten?
Binnenkort valt er hier iets te winnen. Nieuwsgierig?

maandag 20 december 2010

Trots


Deze mutsjes maakte ik van het weekend voor een tweeling die 1 jaar werd. En ik ben er trots op! 
Op het meisjesmodel naaide in een stukje band (om de naad die ik niet goed gedaan had te verbergen) en ik paste het patroon voor de jongensvariant iets aan. 

Inspiratie, het patroon en een uitleg vond ik bij Emma en mona. Dank je wel!

donderdag 16 december 2010

Hebben?

Ik kreeg wat kerststofjes. Maar deze zijn voor mij echt iets te kersterig. Kan ik er iemand blij mee maken?

Ik kreeg ook nog deze prachtige kerstslinger van Bloem (dank je wel!) ze heeft zelf veel mooiere foto's van deze slingers, kijk maar snel op haar blog.

En ik won dit ontzettend leuke pakketje bij eenmooiavontuur. Snel op pad om gutsjes te kopen. Zodat ik mijn eigen stempels kan maken.

Deze prachtige kerstengel maakte grote broer op school.


woensdag 15 december 2010

op de post

Deze sterretjesslinger ging een paar dagen geleden op de post voor Bloem
We ruilden. Ik krijg van haar zo'n leuke kerstslinger.



Het idee en patroontje vond ik hier

zondag 12 december 2010

Traditie

Gisteren was een rare dag. We hadden grootste plannen. Met z'n allen naar de bossen bij Baarn om daar een kerstboom uit te zoeken om hem eigenhandig uit graven. Dat deden we vorig jaar ook en het was leuk. Een traditie was geboren.
We stonden vroeg op omdat er eerst nog even een stop in de stoppenkast vervangen moest worden. Dat ging helemaal mis. We moesten Nuon bellen omdat alle spanning weg was en er iets met een verzegeld kastje moest gebeuren. Twee uur wachten.
Dus gingen grote broer en ik alleen op pad. Aardig stukje rijden richting Baarn, een beetje zoeken naar de weg en een parkeerplekje. Vol verwachting wandelden, we bewapend met een schep en een zaag, door het bos op weg naar de plek waar de kerstbomen stonden. Dat wandelen ging al snel over in snelwandelen en daarna in een drafje. We hoorden geruchten dat de bomen al bijna op waren.
Bij het veldje aangekomen zagen we alleen een nog maar een paar zielig, sprieterige bomen staan, en een aantal onthoofde stronken. Voor de vorm zaagden we een paar dennentakken af die we in de achterbak van de auto gooiden.

We kochten onze boom uiteindelijk bij de bloemenstal om de hoek.

vrijdag 10 december 2010

kadootjes

Ik maakte drie kadootjes voor collega's van wie ik wel eens kleertjes 
voor de broers krijg of leen. 

Hoera! Het netjes recht naaien gaat steeds beter. Ik heb zelfs keurig een biaisband bandje weten te bevestigen. Met deze krijttrollen ben ik best tevreden. Ik twijfel nog wat over de namen, het was de bedoeling dat ze een beetje slordig werden, maar zijn ze niet te 
schots en scheef? 


Verder haakte ik een mutsje voor de zoon van een collega.  Kleine broer is pasmodel. Ik probeerde iets nieuws om de klep te verstevigen, maar hij staat nu wel erg recht. Ik probeer nu wat dingen uit om de klap wat mooier in vorm te krijgen. Ben benieuwd of het lukt.

maandag 6 december 2010

afspraak

Grote broer en ik hadden zaterdag een afspraak met de Sint. We mochten op zijn pakjesboot komen kijken. 
Toen we 's ochtends de gordijnen open deden, zagen we buiten een heuse sneeuwstorm. Ik besloot om in stijl te reizen.
Het grote aankleden begon. Een heleboel broeken, snowboots, sjaals, mutsen en een skipak verder, was kleine broer inmiddels in tranen
We propten hem krijsend in de wandelwagen, in een warme voetenzak. Handschoentjes wilde hij niet aan. Toen ik grote broer buiten op de slee zette, begon hij ook te huilen, er kwam sneeuw in zijn ogen. 
Vriend vond een skibril en grote broer was tevreden. Kleine broer sputterde nog wat na en viel al snel in slaap. Hijgend ploeterde vriend en ik door de sneeuw. Die goeie ideeën van mij ook altijd...  



Na een half uur strompelen vroeg vriend voorzichtig waar het ook al weer was. Toch iets verder dan ik dacht dus. 
Gelukkig hoorden we na nog een kwartier muziek in de verte. 
En daar doemde tussen de sneeuwvlokken door, vaag het silhouette van de stoomboot op. We sloten aan in de rij en ik voelde in mijn zak om de kaartjes te pakken. Ik graaide en grabbelde en vloekte.... Die kaartjes lagen dus ergens onderweg in de sneeuw. Ik keek achterom naar de slee en zag de verwachtingsvolle blik van grote broer door zijn skibril heen. Deze situatie vroeg om een echte oermoederactie. Ik sprokkelde al mijn restjes assertiviteit bij elkaar en stapte op de de dichtsbijzijnde vrijwilliger af. Gelukkig geloofde hij mijn verhaal onmiddelijk en mochten grote broer en ik zonder in de rij te staande boot op. Net op tijd voor onze afspraak met de Sint.



vrijdag 3 december 2010

boos!

Kleine broer is boos. Heel boos.
Grote broer heeft namelijk een pietenpak, een heel mooi pietenpak.
En kleine broer heeft helemaal niets. En daarom is ie boos. Heel boos.
Tot grote broer besluit om zijn pietenmuts even aan kleine broer uit te lenen.
Echte broerderliefde...
(voor even)

hmmmm!

Trek in iets lekkers?


woensdag 1 december 2010

ruilen?

Enthousiast als ik was, kocht ik een tijdje geleden een grote coupon. Ik vond, en vind de stof prachtig. Maar eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik van die enorme hoeveelheid zal maken. En omdat ik nu eenmaal meer van veel verschillend houd dan van veel hetzelfde, wil ik graag ruilen. Wie doet er mee? Ik heb zes stukken van 50 bij 50 cm in de aanbieding. Laat een berichtje achter.